Hoe Zelfleiderschap jou kan helpen in de nieuwe realiteit

Onderzoek toont aan dat de risicogroep voor burn-out met meer dan 200% gestegen is in het afgelopen jaar. Welke rol speelt jouw zelfsturend vermogen hierin, en hoe kan je deze optimaliseren? 

Een onderzoek door het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out (NCPSB) heeft  aangetoond dat vier miljoen inwoners van Nederland beschouwd worden als  ‘verborgen burn-out’ (Schrier, 2020) 

NCPSB-voorzitter Theo Immers heeft naar buiten gebracht dat de risicogroep dit jaar bestaat uit 56% van de werkenden, waadit 17% was in 2019. Kortom, de risicogroep is met 229% procent gestegen in het afgelopen jaar (ibid).  

Een onderzoek uitgevoerd door het CNV bevestigt dat 11% van de werkenden op dit moment tegen een burn-out aanzit (AD, 2020). De Burn Out Poli (2020) verklaart dat jonge werkenden extra kwetsbaar zijn gedurende de Corona crisis, bijna 70% van hen ervaart stress, ontevredenheid en/of eenzaamheid. Een van de voornaamste redenen hiervoor is het feit dat mensen voortdurend geprikkeld worden en niet de tijd nemen om stil te staan of naar binnen te keren.

Hierbij zien we dat er in deze tijd een groot beroep wordt gedaan op ons zelfsturend vermogen. Door initiatief te nemen en proactief te zijn kun jij de juiste sturing en ondersteuning krijgen die je nodig hebt om de juiste resultaten te boeken. Hoe ga jij om met de uitdagingen die horen bij de nieuwe realiteit? Waar loop je tegenaan bij “blended” werken en leren? Hoe blijf jeproactief en zorg je ervoor dat je krijgt wat je nodig hebt? Deze en vele andere vragen komen aan bod in ons nieuwste programma Zelfleiderschap in de nieuwe realiteit.  

Het programma bestaat uit een  online training Zelfleiderschap (die je zelfstandig uitvoert wanneer het jou uitkomt) en twee aanvullende  interactieve online sessies  onder begeleiding van een ervaren trainer. De trainer zoomt verder in op de nieuwe realiteit en de uitdagingen waar jij in jouw dagelijkse praktijk mee te maken krijgt.

Lees er alles over via deze link: https://www.blanchardnederland.nl/zelfleiderschap-in-de-nieuwe-realiteit/

laptop

 

Bronnen: 

AD, 2020, Werkdruk hoger dan ooit: ‘Schokkend, ruim miljoen Nederlanders zijn uitgeput’ Beschikbaar op: https://www.ad.nl/ad-werkt/werkdruk-hoger-dan-ooit-schokkend-ruim-miljoen-nederlanders-zijn-uitgeput~a1101c0f/ (Bezocht op 1 september 2020). 

Burn Out Poli, 2020, Leidt Corona tot een toename in burn outs? Burn Out PoliBeschikbaar op: https://www.burnoutpoli.com/leidt-corona-tot-een-toename-in-burn-outs/ (Bezocht op 1 september 2020). 

Schrier, M. van der, 2020, Grote groep werkenden loopt risico op burn-out door coronacrisis | AD Werkt | AD.nl Beschikbaar op: https://www.ad.nl/ad-werkt/grote-groep-werkenden-loopt-risico-op-burn-out-door-coronacrisis~a44c946a/ (Bezocht op 1 september 2020). 

Trustpilot