MEET Ken Blanchard

MEDE-OPRICHTER EN CHIEF SPIRITUAL OFFICER

Weinig mensen hebben meer invloed gehad op het dagelijkse management van mensen en bedrijven dan Ken Blanchard. Hij is een prominente en gewilde auteur, spreker en bedrijfsadviseur. Zijn baanbrekende onderzoek en kennis over leiderschap hebben invloed op het dagelijkse management en leiderschap van mensen en bedrijven over de hele wereld.

Met de passie om van elke leider een dienende leider te maken, deelt Ken Blanchard zijn inzichten en boodschap met publiek over de hele wereld door middel van toespraken, adviesdiensten en zijn bestsellerboeken. Als Ken spreekt, doet hij dat vanuit zijn hart en met humor. Hoe groot het publiek ook is, hij is in staat om met iedere persoon te communiceren alsof hij een een-op-een gesprek met hem of haar voert. Ken is een geraffineerde verteller met een talent om het complexe begrijpelijk te maken.

Kens impact als auteur is groot. Van zijn iconische klassieker uit 1982, The One Minute Manager, dat hij samen met Spencer Johnson schreef, zijn meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht en nog steeds staat het boek op bestsellerlijsten. In de afgelopen drie decennia is hij (co-)auteur geweest van 60 boeken, waarvan in totaal meer dan 21 miljoen exemplaren zijn verkocht. Zijn baanbrekende werken – waaronder Raving Fans, The Secret en Leading at a Higher Level, om er maar een paar te noemen – zijn vertaald in meer dan 42 talen. In 2005 werd Ken opgenomen in de Hall of Fame van Amazon als een van de top 25 best verkopende auteurs aller tijden.

Dr. Ken Blanchard is de mede-oprichter en Chief Spiritual Officer van The Ken Blanchard Companies, een internationaal managementtraining- en adviesbureau dat hij en zijn vrouw, Margie Blanchard, 1979 in San Diego (Californië) begonnen. Naast een gerenommeerde spreker, auteur en consultant is Ken als emeritus trustee onderdeel van de Raad van Bestuur van de Cornell University en geeft hij les aan studenten van de Master of Science in het Executive Leadership Program van de University of San Diego.

Ken werd geboren in New Jersey en groeide op in New York. Hij behaalde zijn master aan de Colgate University en bachelor- en doctoraatstitel aan de Cornell University.

Trustpilot