Conversational Capacity

Training cruciale gesprekken voeren

Met een training cruciale gesprekken voeren leren medewerkers, managers en leidinggevenden hoe zij op de meest effectieve manier ‘critical conversations’ kunnen voeren op de werkvloer. Door het toepassen van cruciale gesprekstechnieken met medewerkers en collega’s ontvang je belangrijke informatie, maar creëer je ook gelegenheid om problemen en moeilijkheden met elkaar te bespreken. De training Conversational Capacity is een ééndaagse training die zich richt op cruciale gesprekstechnieken- en vaardigheden en hoe deze optimaal ingezet kunnen worden. Ontwikkeld door de Ken Blanchard Companies: de ideale training om jouw team ijzersterke gespreksvaardigheden te leren, oefenen en toepassen.

Cruciale emotionele gesprekken

Het voeren van cruciale gesprekken heeft veel te maken met zelfbeheersing. Bij cruciale gesprekken staat er veel op het spel en kunnen meningen uiteen lopen. Dit betekent dat er in deze gesprekken onderliggende emoties boven water komen die spanning veroorzaken. Hierdoor zijn we communicatief niet altijd op ons best, en beginnen we met het vertonen van vecht- of vluchtgedrag. De training cruciale gesprekken voeren biedt de handvatten en het inzicht om gesprekken met hoog oplopende emoties sterk te kunnen voeren, waardoor je een gesprek niet zal zien als ‘winnen’ of ‘verliezen.’

Conversational Capacity is de training van Blanchard waarin jij en je team communicatieve vaardigheden leren die onmisbaar zijn om een standpunt met overtuiging over te brengen. Deze training in het voeren van cruciale gesprekken legt de focus op het beheersen van gesprekstechnieken, en is gunstig voor iedereen die wel eens met cruciale en emotionele gesprekken op de werkvloer te maken krijgt.

Cruciale conversaties voeren

Met deze training leer je allereerst effectiever te communiceren tijdens de conversaties die je voert. Ook leer je bewust te reageren en luisteren naar verschillende ideeën, meningen en standpunten. Bij deze training cruciale gesprekken voeren leer je doelbewust te reageren en luisteren naar verschillende ideeën, meningen en standpunten.

Wat bedoelen we metcruciale gesprekstechnieken?

Cruciale gesprekstechnieken zijn manieren van een gespreksstijl die je aanhoudt binnen een gesprek. Hoe dan ook blijven cruciale gesprekstechnieken een breed begrip. Binnen deze training stelt Blanchard Nederland daarom altijd duidelijke richtlijnen voor je op. Er zijn een aantal cruciale gesprekstechnieken waar we je graag mee helpen. Hier gaan we in de training over cruciale gesprekstechnieken mee aan de slag:

  1. Er voor zorgen dat jij als leidinggevende een fijne gesprekspartner bent
  2. Het belang van je gesprekspartner ruimte te geven door je terughoudend op te stellen waar nodig. Geef hem of haar de kans om meer te delen door inzet van de juiste vragen
  3. Leren hoe aandachtig te luisteren om zoveel mogelijk informatie te verzamelen
  4. De juiste mindset voor een sterke gespreksvaardigheid
  5. De consequenties van een cruciaal gesprek willen ‘winnen’
  6. De juiste manier om snel te herkennen wanneer emotionele reacties ons uit balans kunnen brengen
  7. De vier vaardigheden voor het vinden van een middenweg tussen openhartigheid en nieuwsgierigheid, om zo ‘de balansplek’ te behouden

Hoe houd je controle in een cruciale conversatie?

De training Conversational Capacity leert mensen effectief deelnemen aan gesprekken waarbij de focus ligt op leren, óók van elkaar. In deze training cruciale gesprekstechnieken gaan we aan de slag met je communicatieve vaardigheden zodat je controle kunt behouden tijdens de gesprekken die je op de werkvloer voert. Controle behouden over je eigen emoties tijdens een uitdagend onderwerp of conflict is niet altijd even makkelijk, maar dat onderdeel gaan we samen met jou trainen! De training cruciale gesprekken voeren van Blanchard Nederland is dé bewezen manier om gespreksvaardigheden in jouw organisatie of team te vergroten.

Cruciale gesprekken voor managers en leidinggevenden

Vooral als manager en leidinggevende is het voeren van cruciale gesprekken een absolute ‘must’ in de dagelijkse werkzaamheden. Deze training cruciale gesprekstechnieken is voor zowel leider als manager of medewerker een ideale toevoeging om de juiste gespreksvaardigheden te kunnen begrijpen en toepassen. Na het volgen van deze training hebben je als deelnemer alle kennis én communicatieve vaardigheden in pacht om een belangrijk gesprek met je medewerkers op de juiste manier te laten balanceren. Gesprekken met je medewerkers zijn voortaan productief en laten het gewenste resultaat binnen het team zien.

Gesprekstechnieken die cruciaal zijn voor medewerkers

Wanneer je medewerkers een gesloten manier van communicatie aanhouden in hun gespreksstijl kunnen meetings en projecten ontsporen of vertragen. Dit kost je organisatie tijd en geld. Als leidinggevende wil je natuurlijk je medewerkers zo veel mogelijk hierin ondersteunen. In de training cruciale gesprekken van Blanchard kunnen daarom niet alleen als leidinggevenden maar ook medewerkers van je organisatie participeren. Wil je inhoudelijk meer weten over de belangrijkste peilers van Conversational Capacity? Hierover is meer te vinden in ons training overzicht. 

Geef jezelf met deze training de mogelijkheid om van jezelf maar ook van anderen te leren. Zo kunnen je altijd de beste oplossingen zoeken, keuzes maken en projecten of belangrijke gesprekken beter uitvoeren. Heb je interesse in het volgen van een training? Je kunt je altijd aanmelden voor de open training in cruciale gesprekken: Conversational Capacity.

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Heb je interesse in het volgen van deze training? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Ook voor algemene vragen en benieuwdheden staat ons team voor je klaar. Klik op de onderstaande button om ons contactformulier in te vullen. Indien telefonisch contact de voorkeur heeft is op deze pagina ook ons telefoonnummer voor je beschikbaar.

Meer informatie over ons aanbod?

Wil je naast de training cruciale gesprekken voeren ook nog weten wat Blanchard Nederland verder kan bieden? Op onze website vind je het ruime aanbod in trainingen voor zowel leiders als medewerkers. De meest bekende training, ontwikkeld door The Ken Blanchard Companies, is de SLII Experience. Hier ga je aan de slag met je leiderschaps- en communicatiestijl. Maar ook voor trainingen zoals Zelfleiderschap, Coaching Essentials, en Leading People Through Change kunnen we een op maat gemaakte training aanbieden. Altijd gegeven door ons team van ervaren trainers, die met hun expertise aangesloten zijn bij Blanchard Nederland.

Trustpilot