SLII®. EMPOWERING INSPIRED LEADERS™

Creëer succes met de situationele benadering van leiderschap

SLII®, het meest gebruikte leiderschapstrainingsprogramma ter wereld, leert leidinggevenden hoe ze zinvolle verbindingen met collega’s kunnen opbouwen die een exponentiële impact creëren. Wanneer dit gebeurt, zijn medewerkers productiever en meer betrokken. En hun organisaties blinken uit.

SLII® is veel meer dan een krachtig leiderschapstrainingsprogramma. Het levert een uitzonderlijke ROI op in de hele onderneming.

Een bewezen leiderschapsmodel

Het SLII® model is een gemakkelijk te begrijpen en praktisch model dat jouw leidinggevenden helpt bij het vaststellen van de behoeften van hun teamleden en medewerkers en het bieden van de juiste leiderschapsstijl om aan deze behoeften te voldoen. Jouw leidinggevenden leren de vier ontwikkelingsfasen, van enthousiaste beginner (O1) tot zelfsturende professional (O4), en hoe zij het juiste sturende en ondersteunende gedrag kunnen toepassen, van leiden (S1) tot delegeren (S4), om tegemoet te komen aan de ontwikkelingsbehoeften van hun mensen. Juist in deze tijd is het ontzettend belangrijk om je medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen en contactmomenten optimaal te benutten.

2-daagse training op locatie met een trainer

De SLII face-to-face training is een 2-daags curriculum bestaande uit vier onderdelen dat ervoor zorgt dat deelnemers de inhoud onder de knie krijgen en situationele leiders worden. De face-to-face training biedt de meest volledige inhoud en de rijkste mogelijkheden om nieuw gedrag te oefenen.

LANCERING — Boeiende voorbereidende opdrachten en een assessment versnellen het leerproces en helpen de deelnemers de inhoud te internaliseren.

LEREN —Door oefeningen leren de deelnemers op een interactieve wijze de vaardigheden en taal om situationeel leiding te geven.

PRAKTIJK — Deelnemers ontwikkelen hun nieuwe vaardigheden en oefenen hun SLII-taal en aanpak in activiteiten op basis van persoonlijke werkuitdagingen. Ze leren hoe ze hun leiderschapsstijl kunnen matchen en oefenen SLII-gesprekken.

TOEPASSEN —Deelnemers kunnen na de training gebruik maken van praktische hulpmiddelen, tips en inzichten vanuit het digitale leerplatform, die hen helpen hun vaardigheden om SLII direct in de praktijk toe te passen.

1-daagse classroom training met een trainer

De SLII persoonlijke eendaagse ervaring is een acht uur durend, meer gecomprimeerd curriculum bestaande uit vier onderdelen.

LANCERING —Deelnemers voltooien boeiende voorbereidende-opdrachten, inclusief een assessment, om het leren te versnellen en hun denken alvast af ​​te stemmen op hun uitdagingen.

LEREN —Door middel van oefeningen leren deelnemers de vaardigheden en taal om situationeel leiding te geven.

PRAKTIJK —Oefeningen gebaseerd op persoonlijke werkuitdagingen ontwikkelen nieuwe vaardigheden.

TOEPASSEN —Deelnemers kunnen na de training gebruik maken van praktische hulpmiddelen, tips en inzichten vanuit het digitale leerplatform, die hen helpen hun vaardigheden om SLII direct in de praktijk toe te passen.

Virtuele training met trainer

De SLII Virtual-cursus bestaat uit vijf live, door een instructeur geleide virtuele sessies* van twee uur, verspreid over meerdere dagen. De virtuele sessies bieden deelnemers een boeiende ervaring met instructie, groepsactiviteiten en mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te oefenen.

  • LANCERING —Deelnemers worden aan het denken gezet voorafgaand aan de training met voorbereidende opdrachten en een assessment.
  • LEREN (Sessies 1 & 2) —Door oefeningen leren de deelnemers de vaardigheden en taal om situationeel te leiden.
  • OEFENING (Sessies 3, 4 & 5) —Leiders ontwikkelen hun SLII-taal en aanpak in oefeningen op basis van persoonlijke werkuitdagingen.
  • TOEPASSEN —Deelnemers kunnen na de training gebruik maken van praktische hulpmiddelen, tips en inzichten om hun vaardigheden in SLII te versterken en te behouden.
  • *Een verkorte optie met drie sessies van 90 minuten is ook beschikbaar.

Gezamenlijke online training

Een mix van asynchroon leren en live wekelijkse sessies onder leiding van Blanchard deskundige facilitators en moderators, de SLII ® Collaborative Online Experiences stellen deelnemers in staat om te leren van hun collega’s en vaardigheden te oefenen in een veilige omgeving. Cohort-gebaseerde lessen vinden plaats gedurende 5 weken en combineren zelfgestuurd leren op een geavanceerd platform dat interactiviteit inspireert met discussies, oefeningen, reflectie en offline opdrachten. Registratie is nu geopend voor de SLII Collaborative Online Course die in september van start gaat .


Online programma

SLII Online is een on-demand cursus in eigen tempo die managers kennis laat maken met de kernconcepten van SLII en conceptuele praktijk biedt; optionele debriefs kunnen worden toegevoegd voor extra oefening. Het SLII Online-programma is een online cursus van drie uur die wordt gegeven in hapklare modules van één tot twintig minuten, met optionele nabesprekingen die samenwerking en discussie mogelijk maken voor een boeiende leerervaring. Inclusief interactieve oefeningen: leuke, boeiende activiteiten omvatten video’s, games, verhalen, casestudy’s en online discussies.

Online overzicht

SLII-overzicht is een on-demand cursus in eigen tempo die inzicht geeft in SLII en kerncontentvideo’s en de belangrijkste ideeën bevat. Dit online overzicht van 35 minuten biedt toegaang tot de belangrijkste concepten van SLII. Bevat boeiende micro-leeractiviteiten, video’s, games en werkbladen.

SLII ® Challenge-simulatie

Een meeslepende, op simulatie gerichte ervaring op Advantexe, ontworpen om het SLII-framework te versterken, te oefenen en toe te passen. Deelnemers volgen een reeks gesimuleerde gesprekken, waarbij ze in elke situatie de beste reactie kiezen. Scenario’s worden gescoord op basis van het gedefinieerde best practice-gedrag voor dat specifieke scenario; deelnemers krijgen zowel kwalitatieve als kwantitatieve feedback om de gevolgen van hun keuzes te illustreren.

Digitale activa

Daarnaast zijn onze Digital Assets micro-learning video’s, interacties en tools die doorbladerbare tips en stukjes kennis bieden voor just-in-time hulp.

Digital Assets omvatten flexibele micro-activiteiten – video’s, interacties en werkbladen – waar deelnemers toegang toe hebben op momenten dat ze dat nodig hebben om doorlopend leren, prestatieondersteuning, versterking en aangepaste leertrajecten te ondersteunen.


SLII®-app

De SLII® app helpt leiders om het SLII® model toe te passen op realistische situaties in hun praktijk. De app kan op kritieke momenten worden gebruikt, waardoor managers snel een diagnose kunnen stellen van de leiderschapsbehoeften van een medewerker voor een specifieke taak. Tevens biedt deze app de leider diverse zogenaamde ‘conversation starters’ die ondersteuning en sturing bieden in de voorbereiding van de leider op effectieve gesprekken met zijn/haar medewerkers.

De SLII®-app bevat een tool om het ontwikkelingsniveau van een individu op doelen of taken te diagnosticeren, tips over wat te doen om de principes van SLII te helpen implementeren, en een interactief SLII-model dat de belangrijkste kenmerken van elk ontwikkelingsniveau en bijpassende leiderschapsstijl laat zien.

Kenbot™ voor SLII®

Kenbot voor SLII® is een chatbot die helpt bij het toepassen en beheersen van de vaardigheden die in SLII® worden aangeleerd door middel van gepersonaliseerde gesprekken. De bot biedt just-in-time ondersteuning met snelle antwoorden op veelgestelde vragen en links naar video’s, werkbladen, tools, checklists en assessments. Het kan ook herinneringen sturen voor belangrijke taken, zoals één-op-één-gesprekken, en mogelijkheden bieden om inzichten met andere gebruikers te delen.

Kenbot voor SLII® gebruikt AI om te draaien op elk mobiel apparaat dat sms of tekstberichten ondersteunt. De app is compatibel met Microsoft Teams, Slack, Facebook Messenger, Salesforce, WebChat en andere populaire platforms.

SLII ® Training voor Trainers

Ons leerontwerp – De SLII Experience™ – maakt gebruik van baanbrekende technieken die leerlingen diep en effectief onderdompelen in SLII®. Ons Training for Trainers-programma bereidt potentiële SLII-trainers grondig voor met een diepgaand begrip van de concepten en vaardigheden van SLII, zodat ze zich zelfverzekerd, gemotiveerd en voorbereid voelen om The SLII Experience in hun organisaties uit te rollen.

Trainers moeten de SLII® Experience-cursus voltooien binnen 12 maanden voorafgaand aan het bijwonen van de Training voor Trainers.

Effectieve leiders verbinden

Effectieve leiders geven hun medewerkers wat ze nodig hebben en wanneer ze het nodig hebben. Dat betekent authentieke gesprekken voeren die kracht geven. Zorgen voor hun ontwikkeling. Hun supporter zijn. Hun potentieel zien.

SLII® wijkt erg af van de managementstijlen die je vaak om je heen ziet. Het betreft een aanpak die veel betere resultaten oplevert dan andere managementstijlen die uiteindelijk vaak niet to-the-point zijn.


Geef jouw leidinggevenden de tools om te inspireren en prestaties te verbeteren (en te versnellen)

Het tempo van verandering is tegenwoordig zo ontwrichtend dat visionair leiderschap een vereiste is. Managers hebben een trainingsprogramma voor leiderschap nodig dat hen helpt flexibel te zijn, situationeel leiding te geven en hun mensen in staat te stellen succesvol te zijn.

Gebaseerd op onderzoek

SLII® is gebaseerd op meer dan 30 jaar onderzoek naar leiderschap en werkplezier, bevat de nieuwste ontwikkelingen in de neurowetenschappen en is meegegroeid met de veranderende werkomgeving.

Bewezen resultaten

Meer dan 10.000 bedrijven hebben SLII® gebruikt om de productiviteit te verbeteren, de kosten te verlagen en de omzet en winst te vergroten.

Creëert inspirerende leiders

SLII® voldoet aan de behoefte van de hersenen om competentie te ontwikkelen, autonoom te kunnen handelen en verbonden te zijn met anderen, en creëert een veilige werkomgeving waar medewerkers vrij zijn om problemen op te lossen, te innoveren en samen te werken.

Universeel effectief

SLII® werkt wereldwijd voor managers, ongeacht branche, taal of functie. SLII leert managers om hun mensen op het juiste moment de juiste richting of ondersteuning te geven.

 


SLII® stelt leidinggevenden in staat diepere relaties op te bouwen

Met meer geïnspireerde leidinggevenden zal het moreel en de betrokkenheid verbeteren, zullen teamleden zich gesteund voelen, zullen medewerkers creatievere probleemoplossers worden en zal de bedrijfsproductiviteit toenemen.

Versnel de ontwikkeling

Met de juiste sturing en ondersteuning doorlopen mensen de ontwikkelingsniveaus sneller, waardoor ze sneller groeien en van grotere waarde kunnen zijn voor de organisatie.

Spreek één taal

Als leidinggevenden en teamleden dezelfde taal spreken, kunnen urenlange discussies en frustraties worden vermeden. Een gemeenschappelijke taal bevordert effectiviteit en creëert een cultuur gericht op duurzame resultaten.

Verhoog retentie

Leidinggevenden die hun leiderschapsstijl afstemmen op de behoeften van hun mensen verhogen het moreel, zorgen ervoor dat anderen zich gewaardeerd voelen en verhogen uiteindelijk de betrokkenheid en retentie.

Stimuleer creativiteit

Wanneer medewerkers vinden dat hun leidinggevende hun welzijn voorop stelt, presteren ze beter, zijn ze creatiever en zoeken ze naar de beste oplossingen voor problemen.

Klaar om te beginnen?

SLII® kan face-to-face, virtueel, online of als een combinatie van diverse leervormen worden aangeboden. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe jij SLII® kunt gebruiken om jouw leidinggevenden te helpen om op een effectieve manier leiding te geven, écht verbinding te maken met hun teamleden en hen te coachen waardoor exponentiële impact ontstaat.

Neem contact op

Kom meer te weten