Bouwen aan vertrouwen

Goed leiderschap begint met vertrouwen

Vertrouwen vormt de basis van iedere relatie en is vooral belangrijk op het werk. In feite is de belangrijkste factor die van invloed is op het personeelsverloop, de vraag of er een vertrouwensrelatie is ontwikkeld tussen medewerker en leidinggevende. Onze training Bouwen aan vertrouwen leert uw leidinggevenden hoe ze vertrouwen kunnen opbouwen om zo betrokkenheid en creativiteit te laten toenemen.

Begrijp en ontwikkel vertrouwensrelaties

We weten hoe belangrijk vertrouwen is in iedere relatie. Onze training Bouwen aan vertrouwen kan jouw leidinggevenden en hun teamleden helpen te leren hoe ze vertrouwen kunnen opbouwen op de werkplek en hoe ze geschaad vertrouwen kunnen herstellen.

Op basis van 30 jaar onderzoek hebben onze vertrouwensdeskundigen een eenvoudig, maar krachtig vertrouwensmodel ontwikkeld dat een gemeenschappelijke taal en een gemeenschappelijk raamwerk biedt, gericht op het specifieke gedrag dat vertrouwen oproept.

Met de training Bouwen aan vertrouwen kunnen medewerkers de impact van hun gedrag op het opbouwen of afbreken van vertrouwen begrijpen en kunnen zij de aspecten identificeren die aandacht nodig hebben om vertrouwensrelaties op te bouwen en te onderhouden.

Halve dag classroom training met trainer

Dit is een training van een halve dag met vier uur instructie. Met honderden facilitators over de hele wereld kunnen we sessies voor uw organisatie geven of u uitrusten om ze zelf te leiden. Alle ontwerpen bevatten boeiend materiaal voor deelnemers, video’s en leeractiviteiten die de deelnemers de volgende sleutelconcepten bijbrengen: het kader voor het opbouwen van vertrouwen, hoe een actieplan te ontwikkelen om betrouwbaarder gedrag te vertonen, een proces in drie stappen om vertrouwen te herstellen en hoe plan en oefen twee betrouwbare gesprekken.

 

Virtuele training met trainer

De virtuele cursus Building Trust bestaat uit voorbereidende opdrachten die voorafgaand aan de cursus zijn voltooid, gevolgd door twee live virtuele sessies van twee uur. De virtuele sessies bieden leerlingen een boeiende ervaring met instructie, groepsactiviteiten en mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te oefenen.

  • Virtuele sessie 1: De cursus introduceert lage en hoge vertrouwensrelaties, betrouwbaar en onbetrouwbaar gedrag, het Building Trust Model, het sorteren van vertrouwensgedrag en het diagnosticeren van betrouwbaarheid.
  • Tussen sessie 1 en 2 hebben de deelnemers 30 minuten om de zelf-enquête in te vullen en te scoren en een persoonlijk ontwikkelingsplan te maken om het vertrouwen te vergroten.
  • Virtuele sessie 2: deelnemers leren hoe ze het vertrouwen kunnen herstellen en nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen door activiteiten te voltooien op basis van persoonlijke werkuitdagingen.
  • Deelnemers ontvangen een set online hulpmiddelen om te helpen bij het toepassen van de inhoud en het gebruik ervan met anderen via Blanchard Exchange Learner Portal.

Online overzicht

Building Trust Online leidt jouw mensen door drie modules die de essentie behandelen van het opbouwen en onderhouden van vertrouwensrelaties. De inhoud is onderverdeeld in een verscheidenheid aan boeiende video’s, interactieve oefeningen, casestudy’s en quizzen die elk één tot vijf minuten duren en in totaal 35-45 minuten kunnen worden voltooid.

  • Micro-activiteiten: Variërend van één tot vijf minuten
  • Interactieve oefeningen: Leuke, boeiende activiteiten omvatten video’s, games, verhalen, casestudy’s en online discussies
  • On-Demand Support Tools: Micro-activiteiten om te leren op momenten van nood of om vaardigheden te versterken
  • Door de manager geleide debriefing: optionele door de manager geleide debriefing maakt samenwerking en discussie mogelijk voor een gemengde leerervaring

Digitale activa

Een reeks microactiviteiten, waaronder video’s, interacties en werkbladen, waar managers toegang toe hebben op momenten dat ze dat nodig hebben ter ondersteuning van doorlopend leren, prestatiecoaching, versterking en aangepaste leertrajecten.

VR-simulatie voor vertrouwen opbouwen

Building Trust VR Simulation is een meeslepende ervaring met twee modules die volledig asynchroon is en deelnemers in staat stelt om de vaardigheden van het herkennen van vertrouwen en het herstellen van vertrouwen in een veilige omgeving te oefenen. Deelnemers gebruiken de simulatie na het voltooien van het 35 minuten durende overzicht om de vaardigheden ervan te versterken en te oefenen.

Module 1: Vertrouwen herkennen — In deze module helpen deelnemers hun virtuele collega Sherri te diagnosticeren welk element van vertrouwen in haar team is uitgehold.

Module 2: Vertrouwen herstellen — In deze module zetten de deelnemers hun gesprek met Sherri voort en begeleiden haar bij het herstellen van het vertrouwen met haar team.

VR-simulatie voor het bouwen van vertrouwen

Virtual reality is een van de meest impactvolle leermodaliteiten. Blanchard’s Building Trust VR Simulation stelt individuen in staat hun kennis om te zetten in vaardigheden door real-life gesprekken te oefenen met een virtueel mens in een meeslepende omgeving. Als resultaat krijgen deelnemers motivatie om vertrouwen op te bouwen en te herstellen in een risicovrije omgeving.

Building Trust VR Simulation omvat twee modules: een over het herkennen van vertrouwensproblemen en een over get herstellen van vertrouwen. De modules zijn toegankelijk met Oculus Quest 1 & 2 of op je desktop.

Trust Works!: Four Key to Building Lasting. Relationships

Trust Works!: Four Keys to Building Lasting Relationships is een inzichtelijke gids die is ontworpen om mensen te helpen bij het navigeren door een van de meest complexe problemen die alle aspecten van ons leven beïnvloeden: vertrouwen.

Vertrouwen is de grootste factor in de prestaties van medewerkers

18% van de mensen zegt dat ze hun baas niet vertrouwen en 49% van de werknemers zegt dat ze hun baan hebben opgezegd vanwege een slechte werkrelatie met hun baas. 1

45% van de werknemers noemde hun gebrek aan vertrouwen in leiderschap het grootste probleem dat hun prestaties op het werk beïnvloedt. 2

1. Inzicht op de werkplek, de helft van de mensen heeft zijn baan opgezegd vanwege een slechte werkrelatie met de baas(Opent in een nieuw venster).

2. Snel gezelschap,  humor is zo’n belangrijke leiderschapseigenschap dat we het onderwijzen op Stanford’s business school(Opent in een nieuw venster).


Bouw een basis van vertrouwen

 

Wanneer er vertrouwensrelaties zijn tussen je teamleden en hun leidinggevende, heb je de basis voor het opbouwen van een succesvolle organisatie met meer samenwerking, creativiteit en risicobereidheid en een effectievere uitvoering van de bedrijfsstrategie. Daarnaast zorgen vertrouwensrelaties voor verhoogde betrokkenheid en meer loyaliteit aan je bedrijf.

Betere prestaties

Medewerkers zijn meer betrokken en tonen meer eigen inzet.

Behoud talent

Medewerkers zullen eerder bij je bedrijf blijven werken en zullen het zien als een fijne werkplek.

Stimuleer creativiteit en innovatie

Medewerkers voelen zich veilig om meer open te communiceren, hun beste ideeën te delen en initiatief te nemen.

Creeer samenwerking

Collega’s en teams helpen elkaar en werken samen om dingen voor elkaar te krijgen.

Klaar om aan de slag te gaan?

Bouwen aan vertrouwen leert jouw leidinggevenden en teamleden hoe zij goede relaties kunnen opbouwen die gebaseerd zijn op vertrouwen.

Neem contact op

Kom meer te weten