GOED LEIDERSCHAP BEGINT MET VERTROUWEN

HEEFT UW ORGANISATIE LAST VAN EEN GEBREK AAN VERTROUWEN?

Vertrouwen vormt de basis van iedere relatie en is vooral belangrijk op het werk. In feite is de belangrijkste factor die van invloed is op het personeelsverloop, de vraag of er een vertrouwensrelatie is ontwikkeld tussen medewerker en leidinggevende. Onze training Bouwen aan vertrouwen leert uw leidinggevenden hoe ze vertrouwen kunnen opbouwen om zo betrokkenheid en creativiteit te laten toenemen.

We weten allemaal hoe een werkplek vol wantrouwen eruitziet: leidinggevenden houden informatie achter, mensen praten achter elkaars rug om, medewerkers zijn bang om hun zorgen te delen, niemand neemt verantwoordelijkheid en dat alles resulteert in een slecht moreel, lagere productiviteit, groter personeelsverloop en een ongezonde werkomgeving.

82% VAN DE MENSEN zegt dat ze hun baas niet genoeg vertrouwen om hem/haar de waarheid te vertellen en 45% VAN DE MEDEWERKERS zegt dat gebrek aan vertrouwen in leiderschap het grootste probleem is dat hun werkprestaties beïnvloedt.*

Organisaties waarin een cultuur van vertrouwen heerst, ervaren daarentegen 32X MEER RISICOBEREIDHEID, 11X MEER INNOVATIE EN 6X HOGERE PRESTATIES. **

BOUW EEN BASIS VAN VERTROUWEN

Wanneer er vertrouwensrelaties zijn tussen je teamleden en hun leidinggevende, heb je de basis voor het opbouwen van een succesvolle organisatie met meer samenwerking, creativiteit en risicobereidheid en een effectievere uitvoering van de bedrijfsstrategie. Daarnaast zorgen vertrouwensrelaties voor verhoogde betrokkenheid en meer loyaliteit aan je bedrijf.

Icon 1

Betere prestaties

Medewerkers zijn meer betrokken en tonen meer eigen inzet.

Icon 2

BEHOUD TALENT

Medewerkers zullen eerder bij je bedrijf blijven werken en zullen het zien als een fijne werkplek.

Icon 3

STIMULEER CREATIVITEIT EN INNOVATIE

Medewerkers voelen zich veilig om meer open te communiceren, hun beste ideeën te delen en initiatief te nemen.

Icon 4

CREËER SAMENWERKING

Collega’s en teams helpen elkaar en werken samen om dingen voor elkaar te krijgen.

VERTROUWENSRELATIES ONTWIKKELEN

We weten hoe belangrijk vertrouwen is in iedere relatie. Onze training Bouwen aan vertrouwen kan uw leidinggevenden en hun teamleden helpen te leren hoe ze vertrouwen kunnen opbouwen op de werkplek en hoe ze geschaad vertrouwen kunnen herstellen.

Op basis van 30 jaar onderzoek hebben onze vertrouwensdeskundigen een eenvoudig, maar krachtig vertrouwensmodel ontwikkeld dat een gemeenschappelijke taal en een gemeenschappelijk raamwerk biedt, gericht op het specifieke gedrag dat vertrouwen oproept.

Met de training Bouwen aan vertrouwen kunnen medewerkers de impact van hun gedrag op het opbouwen of afbreken van vertrouwen begrijpen en kunnen zij de aspecten identificeren die aandacht nodig hebben om vertrouwensrelaties op te bouwen en te onderhouden.

Meer informatie?

Klaar om aan de slag te gaan?

Bouwen aan vertrouwen leert uw leidinggevenden en teamleden hoe zij goede relaties kunnen opbouwen die gebaseerd zijn op vertrouwen.

*Edelman Trust Barometer, 2013
** The How Report, 2016
Trustpilot