Conversational Capacity

Communicatie constructief houden wanneer zich uitdagingen of conflicten voordoen

Een open en eerlijke communicatie zorgt voor een betere samenwerking, progressie, vertrouwen en een positieve work flow op de werkvloer. Terwijl door slechte communicatie belangrijke initiatieven ontsporen, motivatie van medewerkers achteruitgaat en 20% van de projecten mislukt.

Conversational Capacity leert mensen hoe zij in lastige situaties en bij dreigende conflicten op een constructieve, open manier in gesprek kunnen blijven. Waardoor ze, zelfs onder hoge druk, de goede informatie krijgen en de beste besluiten kunnen nemen, moeizame gesprekken veranderen in leermomenten en saaie overleggen broedplaatsen worden voor innovatieve ideeën.

De sleutels tot Conversational Capacity

De kunst van een persoon of team om een open, evenwichtige, niet in de verdediging schietende dialoog aan te gaan, over moeilijke onderwerpen en in uitdagende situaties, waardoor ontwikkeling en innovatie mogelijk zijn.

Conversational Capacity leert mensen het volgende:

  • Bewustzijn: leerlingen herkennen wanneer vecht-of-vluchtreacties echt luisteren verhinderen en ongemak bij anderen veroorzaken. Dit bewustzijn zorgt voor een meer opzettelijke reactie op uitdagende gesprekken.
  • Mindset: Het verkennen van diverse perspectieven en luisteren naar contrasterende standpunten worden benadrukt, omdat daar de belangrijkste kansen voor inzichten en groei liggen.
  • Vaardigheden: Vier gedragingen zijn essentieel voor Conversational Capacity: twee die oprechte openhartigheid opbouwen en twee die nieuwsgierigheid opbouwen. Door openhartigheid en nieuwsgierigheid in evenwicht te brengen, ontstaat de conversatie-sweet spot.

1-daagse training met trainer

De persoonlijke cursus duurt een volledige dag. Met honderden facilitators over de hele wereld kunnen we sessies voor uw organisatie geven of u uitrusten om ze zelf te leiden. Openbare cursussen zijn ook beschikbaar.

Voorbereiding: LANCERING — Verwelkom de deelnemers en schep de context voor individuen en teams om nieuwe prestatieniveaus te bereiken door middel van verschillende activiteiten om deel te nemen aan open, evenwichtige en niet-defensieve gesprekken.

Sessie 1: LEREN – Definieert bewustzijn als het vermogen om de twee krachtige emotionele reacties te herkennen en hoe ze essentieel zijn om op de goede plek te blijven.

Sessie 2: PRAKTIJK — Definieert de Conversational Capacity Skillset, die specifiek gedrag omvat dat mensen kunnen gebruiken om openhartigheid en nieuwsgierigheid in evenwicht te brengen.

Sessie 3: TOEPASSEN — Introduceert de nieuwsgierigheidsvaardigheden, die het voordeel benadrukt van het hebben van de nederigheid om informatie op te zoeken die misschien ontbreekt en om de standpunten van anderen te begrijpen.

Virtuele training met trainer

De virtuele cursus Conversational Capacity omvat voorbereidende opdrachten die vóór de eerste cursus zijn voltooid, met drie live virtuele sessies van twee uur verspreid over de tijd. De virtuele sessies bieden leerlingen een boeiende ervaring met instructie, groepsactiviteiten en mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te oefenen. 

  • In de virtuele sessies ontwikkelen deelnemers nieuwe vaardigheden door activiteiten te voltooien op basis van persoonlijke werkuitdagingen  
  • Deelnemers ontvangen een set online hulpmiddelen om de inhoud onder de knie te krijgen en samen met anderen te gebruiken 

Gezamenlijke online cursus 

Conversatiecapaciteit kan online worden gegeven in een collaboratieve, gemodereerde klas gedurende vijf weken, met opdrachten en cohortbijeenkomsten eenmaal per week tijdens een live virtuele inspiratiesessie van een uur. Het is zelfgestuurd leren vermengd met discussies, oefeningen, reflectie en offline opdrachten. Deelnemers verwerven vaardigheden om gesprekken open, evenwichtig en productief te houden, manieren om een ​​op leren gerichte mentaliteit te behouden, methoden om obstakels voor gesprekscapaciteit te overwinnen. 

Online overzicht

Dit online overzicht van 35 minuten leert de kernconcepten van gesprekscapaciteit door middel van micro-leeractiviteiten. Ideaal voor studenten die een overzicht van de inhoud of een opfriscursus nodig hebben. Dit cursusontwerp kan samen met virtuele en persoonlijke sessies worden gebruikt, of als onderdeel van een leertraject, om flexibelere leerervaringen te creëren.

Digitale tools

Set van negen micro-activiteiten variërend van één tot vijf minuten die leerlingen kunnen gebruiken op momenten van nood. De afspeellijst bevat video’s, activiteiten en werkbladen over onderwerpen als beïnvloeding, het aanpakken van gevoelige onderwerpen, waarom ruzie averechts werkt en leunen op verschil.

Conversational Capacity

Het boek Conversational Capacity biedt de communicatiemiddelen die je nodig hebt om:

  • Zorg ervoor dat uw teams op schema blijven, zelfs bij lastige problemen
  • Reageer op moeilijke uitdagingen met behendigheid en vaardigheid
  • Briljant presteren in omstandigheden die minder gedisciplineerde teams zouden uitschakelen

 

Communicatie kan een zakelijke drijfveer of een ontsporing zijn

80% van de Amerikaanse beroepsbevolking geeft aan zich gestrest te voelen vanwege ineffectieve bedrijfscommunicatie. 63% wilde stoppen omdat ineffectieve communicatie hun vermogen om hun werk te doen belemmerde. 1

Bedrijven met betere relaties en communicatie ervaren 20% hogere productiviteit, 21% hogere winstgevendheid en 41% minder ziekteverzuim. 2

1. Dynamisch signaal, onderzoek naar dynamisch signaal 2019. (Opent in een nieuw venster)

2. Wellness Council of America, The ROI on Better Workplace Conversations.


Communicatief sterk zijn en goed kunnen luisteren zijn vaardigheden

Conversational Capacity creëert een positieve en productieve werkplek. Het zorgt ervoor dat alle energie, die anders wordt verspild aan nutteloze gesprekken en overleggen, om wordt gezet in positieve daadkracht, die zowel de medewerkers als de organisatie ten goede komt.

Betrek medewerkers

Wanneer mensen eerlijke en zinvolle gesprekken voeren, stijgt het moreel en bruist het enthousiasme op de werkvloer.

Stimuleer innovatie

Mensen delen ideeën. Collega’s dragen bij. Een goed idee groeit uit tot een geweldig idee. Zo ontstaat innovatie.

Productiviteit verhogen

De kloof tussen wat mensen zeggen en wat anderen horen wordt kleiner. Miscommunicatie en misverstanden verdwijnen en het echte werk wordt gedaan.

Klaar om te beginnen?

Neem vandaag nog contact met ons op om te leren hoe we jouw leidinggevenden kunnen helpen de vaardigheden te leren die ze nodig hebben om effectiever te communiceren.

Start vandaag

Kom meer te weten