Openhartig en nieuwsgierig
blijvenonder druk

Conversational Capacity: Een bewezen methode om de communicatie binnen je organisatie te verbeteren.

Een open en eerlijke communicatie zorgt voor een betere samenwerking, progressie, vertrouwen en een positieve work flow op de werkvloer. Terwijl door slechte communicatie belangrijke initiatieven ontsporen, motivatie van medewerkers achteruitgaat en 20% van de projecten mislukt. *

Conversational Capacity leert mensen hoe zij in lastige situaties en bij dreigende conflicten op een constructieve, open manier in gesprek kunnen blijven. Waardoor ze, zelfs onder hoge druk, de goede informatie krijgen en de beste besluiten kunnen nemen, moeizame gesprekken veranderen in leermomenten en saaie overleggen broedplaatsen worden voor innovatieve ideeën.

50% van de medewerkers geeft aan dat zij een belangrijke bedrijfsdoelstelling niet halen, door slechte communicatie en 77% zegt dat slechte communicatie het vermogen van hun bedrijf om te concurreren belemmert**

Wat zou er gebeuren als productieve gesprekken de norm zouden zijn?

Communicatief sterk zijn en goed kunnen luisteren zijn vaardigheden

Conversational Capacity creeërt een positieve en productieve werkplek. Het zorgt ervoor dat alle energie, die anders wordt verspild aan nutteloze gesprekken en overleggen, om wordt gezet in positieve daadkracht, die zowel de medewerkers als de organisatie ten goede komt.

Icon 1

Houd medewerkers betrokken

Wanneer mensen eerlijke en betekenisvolle gesprekken voeren, stijgt het moreel en bruist de werkplek van enthousiasme.

Icon 2

Stimuleert Innovatie

Mensen delen ideeën. Collega’s dragen bij. Zo ontwikkelt het oorspronkelijke idee zich tot een prachtig concept. Dat is hoe innovatie werkt.

Icon 3

Verbetert de productiviteit

De kloof tussen wat mensen zeggen en wat anderen denken te horen wordt gedicht. Miscommunicatie en misverstanden verdwijnen, waardoor het werk kan worden gedaan.

De sleutels tot Conversational Capacity

De kunst van een persoon of team om een open, evenwichtige, niet in de verdediging schietende dialoog aan te gaan, over moeilijke onderwerpen en in uitdagende situaties, waardoor ontwikkeling en innovatie mogelijk zijn.

Conversational Capacity leert mensen het volgende:

Bewustzijn:
Mensen leren herkennen wanneer een vecht- of vluchtreactie voorkomt dat er werkelijk wordt geluisterd, of ongemak veroorzaakt bij anderen. Hierdoor kunnen zij tijdens lastige gesprekken bewuster reageren

Mindset:
Het onderzoeken van verschillende standpunten en het luisteren naar tegengestelde meningen wordt benadrukt, omdat daarin de grootste kansen voor inzichten en groei te vinden zijn.

Vaardigheden:
Vier vaardigheden zijn essentieel voor Conversational Capacity: Twee vaardigheden voor het ontwikkelen van oprechte openhartigheid en twee die zorgen voor de ontwikkeling van positieve nieuwsgierigheid. Want hét ideale moment in ieder gesprek of overleg is als openhartigheid en nieuwsgierigheid met elkaar in balans zijn.

Wil je meer weten?

Ervaringen van onze deelnemers

Ik heb een verandering opgemerkt in de manier waarop onze vergaderingen verlopen sinds de Conversational Capacity sessie. Er zijn een aantal belangrijke mensen die zich terughoudender opstellen, meer vragen stellen en minder domineren. Ze geven anderen de ruimte om hun standpunten kenbaar te maken.

- Deelnemer Conversational Capacity

Ik was meer in staat om een evenwicht te vinden tussen openhartigheid en nieuwsgierigheid in een reeks van leidinggevende functies die ik heb vervuld. Ik heb vooral mijn nieuwsgierigheidsvaardigheden ontwikkeld en heb gezien wat het zoeken naar alternatieve zienswijzen voor positief effect heeft op de effectieve besluitvorming.

- Deelnemer Conversational Capacity

Aanmelden

Klaar om te beginnen?

Een vierdaagse workshop, face to face of virtueel.

Trustpilot