Benut het potentieel van jouw medewerkers

Welke mensen besteden hun tijd aan het werken met klanten en het runnen van uw bedrijf? Dat zijn uw medewerkers. Zij zijn de stille meerderheid binnen uw organisatie en zonder hun motivatie en toewijding gebeurt er niets.

Onze training zelfleiderschap leert mensen de mentaliteit en vaardigheden die ze nodig hebben om mondige, proactieve zelfleiders te worden die controle hebben over hun eigen succes en zich inzetten voor het behalen van resultaten voor uw organisatie. Wat zou jouw organisatie kunnen bereiken als iedereen een zelfleider was?

Hoe ontwikkel je zelfleiders?

We weten hoe belangrijk het is voor het succes van jouw organisatie dat iedere medewerker empowered, proactief en toegewijd is aan het behalen van resultaten. Ons trainingsprogramma voor zelfleiderschap leert mensen op alle niveaus van uw organisatie hoe zij zelfleiders kunnen worden die initiatief en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen succes.

De training zelfleiderschap is gebaseerd op het leiderschapsmodel dat wereldwijd het meest onderwezen wordt (SLII®) en integreert het nieuwste onderzoek over de proactieve vaardigheden die medewerkers nodig hebben om effectief te zijn. Teamleden leren een gezamenlijke taal voor het bespreken van hun eigen ontwikkeling en prestaties, waardoor ze effectievere gesprekken kunnen voeren en een relatie met hun leidinggevende hebben die gebaseerd is op vertrouwen en waarin open gecommuniceerd kan worden.

Zelfleiderschap leert jouw medewerkers de mindset en vaardigheden die nodig zijn om proactieve “zelfstarters” te worden die weten hoe ze sturing en ondersteuning kunnen krijgen, om feedback vragen en oplossingen aandragen.

1-daagse classroom training met een trainer

De face-to-face training met zelfleiderschap is een eendaagse cursus die een leertraject van vier delen gebruikt om ervoor te zorgen dat deelnemers de zelfstartmentaliteit ontwikkelen die ze nodig hebben om de organisatie vooruit te helpen. Zelfleiderschap leert individuen op alle niveaus binnen een organisatie het proactieve gedrag aan te leren dat nodig is om:

  • Ga van responsief naar verantwoordelijk zijn voor hun rol in het succes van organisatie-initiatieven
  • Vraag de feedback die nodig is om expertise te ontwikkelen
  • Initiatief nemen bij het genereren van ideeën, innovatie en het oplossen van problemen
  • Vraag om de richting en ondersteuning die nodig is om hun doelen te bereiken

Voorwerk: LANCERING — Boeiende voorbereidende opdrachten, inclusief een beoordeling, waarin de belangrijkste concepten van zelfleiderschap worden uitgelegd, en het downloaden van de SLII-app.

Dag 1: LEREN — Activiteiten om zelfleiderschap te definiëren en een persoonlijk leerdoel te creëren. Introduceert het SLII ® -model en een gemeenschappelijke leiderschapstaal.

Dag 1: PRAKTIJK — Deelnemers oefenen de vaardigheid Matching. Ze ontdekken dat proactief zijn betekent dat je de bijpassende leiderschapsstijl krijgt van iedereen die de richting en ondersteuning kan bieden die ze nodig hebben.

Dag 1: PRAKTIJK — Deelnemers bekijken de resultaten van hun beoordeling van Perceptions of Self Leadership en leren hoe ze de antwoorden van hun manager kunnen integreren en analyseren in hun eerste één-op-één.

Na het werk: TOEPASSEN — Bezoek het leerportaal en de toegangstools opnieuw, inclusief de Interpretatiegids Perceptions of Self Leadership. Een één-op-één-gesprek met hun manager voorbereiden, plannen en voeren.

Virtuele training met een trainer

De virtuele training Zelfleiderschap met voorbereidende opdrachten voorafgaand aan de training, gevolgd door drie live virtuele sessies van twee uur. De virtuele sessies bieden leerlingen een boeiende ervaring met instructie, groepsactiviteiten en mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te oefenen.

  • Virtuele sessie 1 bereidt deelnemers voor op het leren van de mentaliteit en vaardigheden van een zelfleider en het uitdagen van veronderstelde beperkingen
  • In virtuele sessies 2 & 3 ontwikkelen leerlingen nieuwe vaardigheden door activiteiten te voltooien op basis van persoonlijke werkuitdagingen
  • Deelnemers krijgen online hulpmiddelen om inhoud toe te passen en samen met anderen te gebruiken, zoals de gids Perceptions of Self Leadership, de SLII-app, werkbladen, video’s, een-op-een-gesprekkenprocesblad en digitale middelen voor zelfleiderschap

Gezamenlijke online training

De training Self Leadership Collaborative Online is een gezamenlijke cursus waarmee u online en virtueel kunt communiceren met een leiderschapsexpert om u te begeleiden en samen te werken met een gemeenschap van collega’s. Elke week besteed je een uur aan het voltooien van trainingen en activiteiten, en een uur aan het bijwonen van een live virtuele sessie onder leiding van de leiderschapsexperts van Blanchard. De virtuele sessies zijn gepland op twee wereldwijd vriendelijke tijdsloten.

Week 1 : maak kennis met de mentaliteit en vaardigheden van een zelfleider, vul een zelfleidervragenlijst in en begin met het uitdagen van veronderstelde beperkingen.

Week 2 : focus op het stellen van duidelijke en overtuigende doelen. Deelnemers leren slimme, motiverende, haalbare, relevante en traceerbare doelen te stellen.

Week 3 : Ontdek hoe je persoonlijk ontwikkelingsniveau op een doel of taak kunt diagnosticeren. Duik in ontwikkelingsniveaus en krijg toegang tot de SLII ® mobiele app.

Week 4 : Leren Matchen: de leiderschapsstijl krijgen die elk individu nodig heeft. Verken de tweede kritische mindset: proactief zijn.

Week 5 : Leer hoe u krachtpunten kunt identificeren en activeren. Gebruik het één-op-één-werkblad om een ​​één-op-één-gesprek met een manager te plannen.

Week 6 : Deel de resultaten van het één-op-één-gesprek met de manager en stel een actieplan op om de mentaliteit en vaardigheden van een zelfleider toe te passen.


Online overzicht 

Het online overzicht geeft uw mensen een hoog niveau van zelfleiderschap. De module leert verschillende kernconcepten van zelfleiderschap met oefeningen die ze in totaal 35 minuten kunnen voltooien. Het bevat micro-learning video’s, interacties en tools van één tot vijf minuten. Deze zijn voor leerlingen die doorbladerbare tips en stukjes kennis nodig hebben voor just-in-time hulp voor momenten van nood. Deze flexibele middelen kunnen worden gebruikt om de inhoud te vernieuwen of te versterken.  

Online programma 

Zelf Leiderschap Online leidt uw mensen door zeven modules die de essentie van Zelf Leiderschap behandelen. De inhoud is onderverdeeld in zeven modules die een verscheidenheid aan boeiende video’s, games, verhalen en activiteiten bevatten, variërend van één tot vijf minuten elk. Leerlingen kunnen deze inhoud in totaal twee en een half uur voltooien. 

Online programma met lancerings- en nabesprekingssessies : de lancerings- en nabesprekingssessies zijn optioneel en ontworpen om eenvoudig te faciliteren. U kunt een Startsessie houden om de leercontext te creëren en opwinding te creëren. De debriefs bieden activiteiten met de mogelijkheid om online lessen te oefenen, de toepassing ervan te bespreken en succesverhalen te delen. 

Digitale activa  

Reeks microactiviteiten, waaronder video’s, interacties en werkbladen, waartoe leerlingen toegang hebben op momenten dat ze dat nodig hebben ter ondersteuning van doorlopend leren, prestatieondersteuning, versterking en aangepaste leertrajecten. 


Zelfleiderschap vernieuwt de betrokkenheid van medewerkers door een zelfgestuurd doel te bereiken

Werknemers die niet betrokken zijn of die actief niet betrokken zijn, kosten de wereld naar schatting 7,8 biljoen dollar aan productiviteitsverlies. En in 2021 was slechts 21% van de medewerkers betrokken bij het werk. 1

1. Gallup, ’s Werelds Werkplekprobleem Van $ 7,8 Biljoen.


Investeer in zelfleiderschap om het meest waardevolle bezit van uw bedrijf te versterken: de individuele bijdragers

Het succes van de strategische initiatieven van uw bedrijf hangt af van de inzet en het proactieve gedrag van degenen in de frontlinie, de individuele bijdragers die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering en de verwezenlijking ervan. Wanneer u individuele bijdragers de vaardigheden en mentaliteit van zelfleiderschap geeft, bouwt u aan een gezond en betrokken personeelsbestand dat verantwoordelijk, innovatief en productief is.

Versnel de ontwikkeling

Zelfleiders nemen de regie over hun eigen ontwikkeling. Ze vragen om de sturing en ondersteuning die ze nodig hebben.

Verbeter prestaties

Zelfleiders zijn meer betrokken en toegewijd, werken consistent hard en verbeteren de prestaties binnen uw hele organisatie.

Stimuleer verantwoordelijkheid

Zelfleiders worden niet verantwoordelijk gehouden, zij houden zichzelf verantwoordelijk voor het bereiken van hun doelen en het succesvol uitvoeren van de initiatieven van uw organisatie.

Vergroot innovatie

Zelfleiders weten hoe ze belemmerende overtuigingen die hun vermogen om problemen op te lossen, uitdagingen aan te pakken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen in de weg zitten kunnen overwinnen.

Klaar om te beginnen?

Neem vandaag nog contact met ons op om te leren hoe we uw individuele bijdragers kunnen helpen de vaardigheden te leren die ze nodig hebben om zelfleider te worden.

Contact opnemen

Kom meer te weten