Leading People Through Change

Co-creëren van betekenisvolle organisatieverandering

De meeste veranderingsinitiatieven mislukken, en om vergelijkbare redenen: 80% van de bedrijven gebruikt een top-down benadering met minimale betrokkenheid die de zorgen van de getroffen mensen negeert. (1)

Leading People Through Change® benadert verandering in plaats daarvan als een kans voor sterk betrokken, collaboratief leiderschap dat alle partijen uitnodigt in het veranderingsproces. Deze inclusieve aanpak is gebaseerd op onderzoek naar het leiden van organisatieveranderingen en onze 30 jaar ervaring in het veld.

Recent onderzoek toont aan dat een aanpak met hoge betrokkenheid die gebruikmaakt van een dialoog tussen veranderleiders en werknemers het succes van de verandering met 34% tot 58% kan verhogen, de implementatietijd met 33% kan verkorten en de betrokkenheid van werknemers met 38% kan vergroten. 1

1. Gartner,  Verandermanagement veranderen.(Opent in een nieuw venster)

 

Geef leiding aan succesvolle veranderinitiatieven

We weten hoe ontwrichtend veranderingsmanagement in organisaties kan zijn en we weten hoe we u kunnen helpen het moreel en de productiviteit van uw mensen te behouden om de gewenste resultaten te bereiken.

Onze training Leading People Through Change® leert uw leidinggevenden hoe zij initiatieven voor verandering kunnen leiden. Leidinggevenden leren hoe ze de vragen die medewerkers doorgaans aankaarten kunnen identificeren en aanpakken en hoe ze hun zorgen kunnen oplossen om de betrokkenheid en inzet te vergroten.

De training is gebaseerd op 30 jaar ervaring en onderzoek waaruit blijkt dat mensen minder resistent zijn tegen verandering wanneer ze de mogelijkheid hebben om hun zorgen te delen en bij elke stap actief betrokken te worden bij het veranderingsproces..

1-daagse classroom training met trainer

Leading People Through Change kan worden gegeven als een eendaagse cursus. Dit programma leert jouw leidinggevenden hoe ze fases van zorg kunnen identificeren en aanpakken die werknemers doormaken wanneer hen wordt gevraagd om te veranderen en hoe ze de juiste veranderingsstrategie en bijbehorend gedrag kunnen gebruiken om die zorg aan te pakken. Deze benadering met hoge betrokkenheid vermindert het gevoel gecontroleerd te worden en creëert een momentum voor verandering. 

Voorwerk: LANCERING — Boeiende voorbereidende opdrachten, inclusief een beoordeling, waarin de belangrijkste concepten worden uitgelegd

Dag 1: FRAME — Activiteiten die de Stages of Concern introduceren. Verken informatie, persoonlijke en implementatieproblemen. 

Dag 1: BUILD — Activiteiten gebaseerd op persoonlijke werkuitdagingen die nieuwe vaardigheden ontwikkelen en de componenten van een Gap Statement introduceren. Deel en bespreek het voorbeeld van de Gap Statement. 

Dag 1: VERSTERKEN — Introduceert de derde leiderschapsstrategie: versterken. Bespreek de resultaten en voer gekoppelde discussies over de acties van de leider versterken. 

Dag 1: ENTRUST — Introduceert de vierde leiderschapsstrategie: Entrust. Beschrijf en bespreek de resultaten. 

Virtuele training met trainer

De cursus Leading People Through Change kan worden gegeven als vier sessies van 90 tot 120 minuten voor een intact team dat aan een specifiek veranderingsinitiatief werkt, of in een open inschrijvingsformaat om veranderingsleiderschapscapaciteiten in jouw hele organisatie op te bouwen.

  • Virtuele sessies 1 en 2 leren de vaardigheden en taal om zorgen te implementeren en hoe de Gap Statement te delen/bespreken
  • In virtuele sessies 3 en 4 voeren de deelnemers paarsgewijze discussies over de strategie voor het versterken van leiderschap en de resultaten
  • Deelnemers ontvangen een set online tools om te helpen bij het ondersteunen van de inhoud en het gebruik ervan met anderen

Het leerplan Leading People Through Change biedt een volledig asynchroon overzicht van 35 minuten waarmee deelnemers nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen. Deelnemers werken zich een weg door boeiende activiteiten, waaronder video’s, interactieve oefeningen, casestudy’s en quizzen.

Online overzichtsoplossing

Het online overzicht is een cursus van 35 minuten waarin essentiële vaardigheden worden aangeleerd, zoals het identificeren en beantwoorden van voorspelbare vragen van werknemers en het oplossen van hun zorgen om hun draagvlak en betrokkenheid te vergroten. Oefenmogelijkheden volgen de inhoud, zodat deelnemers de concepten leren.

  • Micro-activiteiten: Georganiseerd in hapklare stukjes, variërend van één tot vijf minuten
  • Leadership Tendencies Tool: stelt deelnemers in staat hun natuurlijke sterke punten en groeimogelijkheden te ontdekken
  • Interactieve oefeningen: Leuke, boeiende activiteiten omvatten video’s, games, verhalen, casestudy’s en online discussies
  • Door managers geleide debriefingen: optionele door managers geleide debriefingen voor samenwerking en discussie in een blended learning-ervaring

Digitale activa

Reeks microactiviteiten, waaronder video’s, interacties en werkbladen, waartoe leerlingen toegang hebben op momenten dat ze dat nodig hebben ter ondersteuning van doorlopend leren, prestatieondersteuning, versterking en aangepaste leertrajecten.

Begrijpen hoe je jouw organisatie door verandering heen leidt, is cruciaal voor toekomstig succes

70% van alle veranderingsinitiatieven mislukt. 2   Mislukte of vastgelopen veranderingsinitiatieven verspillen tijd en geld, verlagen de productiviteit en betrokkenheid en verhogen het personeelsverloop.

2. Harvard Business Review,  De code van verandering kraken.


Leidinggeven aan verandering

De meest succesvolle bedrijven zijn wendbaar en omarmen veranderingen als onderdeel van hun cultuur om de concurrentie voor te blijven. Wanneer uw leidinggevenden weten hoe ze effectief veranderingen kunnen creëren, anticiperen ze op weerstand, pakken ze zorgen proactief aan en kunnen ze veranderingen succesvol implementeren om de organisatie vooruit te helpen.

Vergroot betrokkenheid en veerkracht

Leidinggevenden die de voorspelbare zorgen van hun teamleden kunnen diagnosticeren en aanpakken, kunnen de weerstand verminderen en de betrokkenheid bij de verandering verhogen.

Sneller resultaat

Wanneer initiatieven voor organisatieontwikkeling en verandering goed worden gemanaged en effectief zijn, wordt het sneller richting belangrijke organisatorische doelen toegewerkt.

Werk aan veranderleiderschap

Succesvolle bedrijven die het vermogen ontwikkelen om hun cultuur te veranderen, ontwikkelen veerkracht en kunnen voortdurend veranderingen doorvoeren.

Klaar om te beginnen?

Neem vandaag nog contact met ons op om te leren hoe we jouw leidinggevenden kunnen helpen de vaardigheden te leren die ze nodig hebben om succesvolle organisatieveranderingsinitiatieven te leiden.

Neem contact op

Kom meer te weten